Klaas Toes

Hoe blijf je als organisatie relevant in een wereld die continu verandert? Mensen zijn de drijvende kracht achter organisaties. Wanneer je als organisatie investeert in de ontwikkeling van jouw mensen blijf je waarde toevoegen. Als mensen groeien, groeit ook de organisatie! Om deze reden wordt er veel geld geïnvesteerd in leren en ontwikkelen. Maar wat is nu precies leren? En kun je het rendement van ontwikkeling meten? Klaas Toes (CEO) van ROI institute Europe is te gast bij HR podcast, waar hij zijn heldere visie deelt over leren en ontwikkelen, en het meten van rendement van leren in organisaties op bedrijfsresultaten.

Het ROI Institute werkt wereldwijd en doet veel onderzoek in Amerika, waar 40% van de bedrijven het rendement van leren en ontwikkelen op mensen en bedrijfsresultaten meet. In Nederland wordt het meten van resultaat nog vrij weinig toegepast, maar daar komt langzaam verandering in. Binnen marketing ligt sinds de jaren ’60 de focus nadrukkelijk op het verzamelen van data, om de eerstvolgende communicatie uiting zo relevant mogelijk te maken. Maar waarom investeren we binnen HR dan nog zo weinig in het evalueren van het effect van trainingen op mensen en bedrijfsresultaten? Er zijn een aantal organisaties die zich hier al wel mee bezighoudt in de vorm van een “People Analytics” afdeling, die inzichtelijk maakt wat het nu precies de investering in leren en ontwikkelen oplevert. Op basis van deze inzichten kan het management beter leer en ontwikkeltrajecten samenstellen, om in te spelen op organisatieveranderingen. Het samenstellen van een leer en ontwikkeltraject begint bij de cruciale vraag: “welk probleem pak je aan?” en “wat is de meest haalbare oplossing? Wanneer je vanuit management en HR meer focus legt op het verzamelen van data in de organisatie en dit met elkaar deelt, dan weet je precies in welk deel van de organisatie je moet investeren, en waar je rendement op kan behalen.

Klaas Toes (CEO ROI Institute) heeft zich als econoom vastgebeten in het inzichtelijk maken van het rendement van leren en ontwikkelen. Wil jij als HR professional vandaag nog aan de slag met de praktische toolkit om het rendement van leren en ontwikkelen op jouw organisatie meetbaar te maken? Beluister de volledige podcast: https://anchor.fm/hrpodcast/embed/episodes/40—Meten-van-het-rendement-van-leren-en-ontwikkelen-evsvum/a-a5ddmoc 

Wil je vrijblijvend sparren met Klaas Toes over het rendement van leren en ontwikkelen? Neem dan gerust contact op.